ONE SHOW / THE YOUNG ONES, ADC MERIT, 2020
Brief
Skapa en idé som bidrar till en mer hållbar turism kopplat till vatten och energi.

Problem & Insikter
Under semestern slappnar du av och när du slappnar av så släpper känslan av ansvar. Vi dricker mer, äter sämre och minskar träningen samtidigt som många människors lust ökar. Många människor släpper på ansvaret även efter sex, konsekvensen blir att fler kondomer slängs i toaletten istället för papperskorgen. Det bidrar till stopp i avloppen och nedskräpning i havet. 

Lösning/ PR-aktivering
RFSU senaste kampanj Dear Condom, låter kondomen vara början på ett samtal under sex. Vi ville förlänga det samtalet - till att handla om vad som händer med kondomen efter sexet. 
För att lansera den återförslutningsbara förpackningen var vår tanke att RFSU under de hetaste semesterveckorna skulle göra nedslag på Sveriges tre festligaste turistmål. Ett samarbete med populära hotell där besökare för ett resekit, med limited edition kondomer i. Aktiveringen kommer fortsätta exempelvis under toalettringen på allmänna toaletter och krogar - eftersom fler killar tenderar slänga kondomen i toaletten.

RFSU
Genom att ta ställning till miljön var målet att stärka preferensen för RFSU som kondomvarumärke.
Kunden
Vi skapade därför en ny kondomförpackning som även fungerar som en återförslutningsbar ficka.
Samhället
Detta minskar i sin tur avloppsproblem och plast i haven

Gruppmedlemmar:
Karolina Lundin - Lisa Koikeroinen - Alice Huldt - Sanna Nielsen - Josefine Nilsson - Lilly Matilda Helsing - Ivan Trip - Jibrill Hassan - Linnéa Lindgren

You may also like

Back to Top